KIJK NIET ZO, KONIJNTJEOSCAR VAN BEUSEGHEM IS TERUG

Vervolg op Natte DozenDe verwaande, betweterige fascist Oscar Van Beuseghem verblijft, na een leven van haat en geweld, in de halfopen vleugel van de psychiatrische kliniek Sint-Jan Van Genade, waar hij solt met zijn begeleidsters en welbespraakt maar ongenadig de buitenwereld onder vuur neemt met bijzondere aandacht voor vrouwen, ouderlingen, homofielen, lesbiennes en andershuidigen.


Het geluk vindt hij in zijn correspondentie met de zeventienjarige Fanta, zijn pleegdochter in Zuid-Soedan, die hem destijds werd opgedrongen door de bandiet Serge Van Houffelen (de man die geen moeder heeft), en die hij spoedig hoopt te ontmoeten, want ware liefde bestaat. Helaas krijgt Oscar kanker, wat zijn arrogantie ernstig op de proef stelt.

Oscar Van Beuseghem speelde eerder al een hoofdrol in Natte dozen (2013), de tweede roman van Marnix Peeters, die destijds door iTunes werd gecensureerd. Kijk niet zo, konijntje is een volledig opzichzelfstaande roman, die evenwel vergelijkbare lachsalvo’s zal opwekken. Oscar Van Beuseghem houdt de boze, eenentwintigste-eeuwse westerse mens een ijzingwekkende, maar uiterst vrolijke spiegel voor.​​De op Benny Hill geënte boektrailer is van de hand van dichter-cineast Jess De Gruyter en dichter Andy Fierens.Herbeluister het interview in Bar Du Matin.
Op zoek naar dit boek? Ontvang je graag een gesigneerd exemplaar?Op de hoogte blijven?Een paar keer per jaar versturen we een mail met nieuws over Marnix Peeters en de uitgeverij Pottwal Publishers.