top of page

De tenondergang en de ongelooflijke
wederopstanding van Eddy Vangelis

De tenondergang Eddy Vangelis

Dit is het verhaal van Eddy Vangelis, geboren: Eddy Van Geel, zoon van François Van Geel en Borghild Brenner, die zijn godverdomde best deed om een goed en trouw mens te zijn (en het ook was), die door iedereen werd verlaten en bedrogen, die rechtkroop, zijn leven op een andere leest schoeide, en uiteindelijk triomfeerde – op zijn eigen, bescheiden manier. 
Alhoewel, bescheiden.

In De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis voert Marnix Peeters meer dan dertig personages op. De smeuïge en opzienbarende hoofdstukken laveren perfect op de grens tussen het absurde en het normale, en monden uit in een bloedstollende, baldadige en onverwacht ontroerende apotheose, die alle personages op ingenieuze wijze met elkaar verbindt.​​

Na de boeken van Herman Brusselmans en van P.F. Thomése (over cultheld J. Kessels) is het godzijdank tijd om in een nieuw, door morsige marginalen en bedompte geilheid verschrompeld universum te duiken. Om te lachen, natuurlijk. Maar ook om te genieten, van de voortreffelijke stijl en toch ook fijne inzichten waarmee Marnix Peeters de lezer filmisch naar het einde van een rollercoaster sleurt.

Nieuwe Revu

bottom of page