top of page

Ik heb aids van Johnny Diamond

Ik heb aids van Johnny Diamond Marnix Peeters cover Pottwal Publishers

Mini-verkoper Barry King heeft een knoert van een midlifecrisis. Hij is te laf om hardop te zeggen wat hem dwarszit, laat staan om zijn problemen aan te pakken, dus probeert hij er al dagdromend het beste van te maken. Eén keer zet hij zijn ronkende fantasieën in daden om, en dat laat Patricia Depuyt niet zomaar gebeuren. Als alles in Barry's leven aan het wankelen gaat, neemt hij samen met zijn vriend Gele Ali de vlucht vooruit.

 

In Berlijn, tijdens de Nacht van de Blauwe Bisschop, gaan de poppen aan het dansen. Barry King vindt er de liefde van zijn leven: de zeventienjarige Frederike.

 

Ik heb aids van Johnny Diamond is een roman over grensoverschrijdend gedrag, dubbele moraal, normvervaging, levenskeuzes, hoop en vervulling, stiekeme homofilie, leeftijdsverschillen, zelfbedrog, egoïsme, passie, lust, drugs, jonge meisjes, het ware geluk, en de vertwijfeling van de eenentwintigste-eeuwse mens. Het is een zoektocht naar ethiek.

Peeters legt er met plezier en taalkundige bravoure de zweep op. Zijn zinnen zijn nog altijd niet voor de week­hartigen. 

Het Nieuwsblad

bottom of page