top of page
kijk niet zo konijntje.jpg

KIJK NIET ZO, KONIJNTJE

VERVOLG OP NATTE DOZEN

De verwaande, betweterige fascist Oscar Van Beuseghem verblijft, na een leven van haat en geweld, in de halfopen vleugel van de psychiatrische kliniek Sint-Jan Van Genade, waar hij solt met zijn begeleidsters en welbespraakt maar ongenadig de buitenwereld onder vuur neemt met bijzondere aandacht voor vrouwen, ouderlingen, homofielen, lesbiennes en andershuidigen.


Het geluk vindt hij in zijn correspondentie met de zeventienjarige Fanta, zijn pleegdochter in Zuid-Soedan, die hem destijds werd opgedrongen door de bandiet Serge Van Houffelen (de man die geen moeder heeft), en die hij spoedig hoopt te ontmoeten, want ware liefde bestaat. Helaas krijgt Oscar kanker, wat zijn arrogantie ernstig op de proef stelt.

Oscar Van Beuseghem speelde eerder al een hoofdrol in Natte dozen (2013), de tweede roman van Marnix Peeters, die destijds door iTunes werd gecensureerd. Kijk niet zo, konijntje is een volledig opzichzelfstaande roman, die evenwel vergelijkbare lachsalvo’s zal opwekken. Oscar Van Beuseghem houdt de boze, eenentwintigste-eeuwse westerse mens een ijzingwekkende, maar uiterst vrolijke spiegel voor.​​

Er zit enige humor in de manier waarop Van Beuseghem werkelijk élk onderwerp kan vervormen om weer bij zijn stokpaardje uit te komen, maar subtiel is het niet, dit amalgaam van vrouwenhaat, moslimhaat, homohaat en platte praat.

De Standaard

De op Benny Hill geënte boektrailer is van de hand van dichter-cineast Jess De Gruyter en dichter Andy Fierens.

bottom of page