top of page
nattedozen.png

NATTE DOZEN

OSCAR VAN BEUSEGHEM DOET ZIJN INTREDE

Oscar Van Beuseghem is a man you hate to love - of omgekeerd. Als kind misbruikt door zijn moeder, een hele rist buurvrouwen en zijn nonkel Dré, is hij uit op wraak. En nog geen beetje. Op wie hem pijn deed, maar ook op de rest van de wereld. Vrouwen voorop. En negers. Zeker negers. (En Japanners, Italianen, lesbiennes, overspelige echtelieden, dikkerds en oudjes, zoals het hem uitkomt.)


Intussen raakt hij in een bizarre strijd verwikkeld met zijn kameraad in de psychiatrische instelling, leert hij van Fanta, een meisje uit Zuid-Soedan, wat echte liefde is, en moet hij opboksen tegen de zwendelpraktijken van Serge Van Houffelen, de man die geen moeder heeft.​

iTunes censureerde de titel (N*** dozen). Na protest van de uitgeverij werd de censuur opgeheven. Het boek is inmiddels aan zijn zevende druk toe.

In Kijk niet zo, konijntje (2016) maakte het controversiële hoofdpersonage Oscar Van Beuseghem opnieuw zijn opwachting.

Natte dozen verscheen in de zomer van 2013 bij De Bezige Bij, en werd na de overstap van de auteur naar Prometheus heruitgebracht (eind augustus 2014) met een nieuw omslag én een extra hoofdstuk — waarin het hoofdpersonage in een brief aan De Morgen fulmineert over de teloorgang van de Letteren.

Humo

Bij momenten schitterend neergezet, met een benijdenswaardige taalvastheid en een indrukwekkende stuurmanskunst.

bottom of page